LOSE YOUR MIND AND COME TO YOUR SENSES.

- FRITZ PERLS


Screen shot 2014-09-02 at 15.47.36.jpg

Aanpak en Visie


Ik geloof oprecht dat niets boeiender is dan een mens. Elk individu is uniek, in iedereen zit een juweel verborgen, we hebben allen specifieke en speciale talenten meegekregen.

Dat neemt niet weg dat wij mensen ook allemaal gewonde wezens zijn: het leven is vaak ongenadig en hard. We hebben kwetsuren opgelopen, eventueel in onze kinderjaren. Geregeld worden we geconfronteerd met sterke tegenwind, we gaan allemaal door moeilijke momenten. Vastgeroeste patronen spelen ons parten, bepaalde terugkerende gedachten of gedragingen houden ons gevangen.

Eigenlijk kunnen we allemaal steun en begeleiding gebruiken. We zijn op zoek naar meer vrijheid om ons leven in te vullen en uitdagingen aan te gaan. Het zoeken naar meer bewustwording is al een hele stap op deze lange maar boeiende weg.

 

Psychotherapeutische begeleiding


Als je bij mij komt voor psychotherapeutische begeleiding, zoek ik samen met jou naar jouw juiste 'ingang' om zaken in beweging te brengen. Dat wil zeggen dat ik met jou zal uitzoeken of je eerder reageert op rationele analyse, of liever met gevoelens en ervaringen werkt. Of misschien ben je eerder een doener, en wil je tijdens de therapie een aantal dingen doen om jouw specifieke pijn bespreekbaar te maken (bewegingen, tekeningen,…). Samen vinden we een herkadering of een nieuw verhaal om jou op weg te helpen.

Tijdens een eerste gesprek brengen we precies in kaart wat je bij mij brengt en wat je hulpvraag is. Ik stel je daarna een plan van aanpak voor.

 

Persoonlijke groei


Je kan ook bij mij terecht als je begeleiding en coaching zoekt op je persoonlijke pad naar vervulling en groei. Als je graag wil reflecteren over wie je bent en waar je naartoe wil, zoek ik samen met jou naar een weg... Als je je wil buigen over de vraag hoe je jezelf aan de wereld wil tonen, ben je heel welkom. Samen zoeken we naar je unieke zijn, je kern.

In de praktijk zullen beide benaderingen vaak met elkaar in aanraking komen.

 

Online begeleiding


Is voor jou de stap naar een face-to-face-gesprek te groot, dan is online begeleiding een interessant alternatief. Ik voel veel affiniteit met taal en vind het  ook geschikt om jou door middel van geschreven 'gesprekken' op weg te helpen. Ik bied je dan een aantal uitgebreide emails aan als antwoord op die van jou.

Skypen is een ander alternatief dat bespreekbaar is.