I MUST BE A MERMAID, RANGO. I HAVE NO FEAR OF DEPTHS AND A GREAT FEAR OF SHALLOW LIVING.

- ANAIS NIN


Wie ben ik?

Rosemie Vanwynsberghe (°1973) studeerde klinische psychologie
en is mama van 4 kinderen.


Photo Credit:  ms.akr

Van jongs af aan heeft het mysterie van het leven me beziggehouden en boeiden mij thema’s als leven en dood, geluk, liefde en zingeving. Een klassieke opleiding tot psycholoog gaf mij een aantal nuttige en rationele basisprincipes mee en een goed inzicht in het psychisch functioneren. Toch voelde ik me niet volledig bevredigd in mijn zoektocht naar  bestemming, diepgang en mysterie.

Op zoek naar meer, volgde ik verschillende trainingen en opleidingen. Zo werd ik therapeut in de interactionele vormgeving, en begon ik een opleiding psychotherapie en sjamanisme. Mijn eigen levenspad bracht me in contact met veel inspiratie-bronnen waaruit ik dagelijks put.

In 2009 begon ik mijn eigen ervaringen, inzichten en kennis te gebruiken om een gids te zijn voor mensen op weg naar zichzelf.  Het is telkens weer boeiend en verrijkend om mensen te leren vertrouwen op hun innerlijke, authentieke zelf. Op die manier ga ik een stukje met hen op weg, en leren ze hun persoonlijke vrijheid te vergroten, door los te breken uit patronen.

Als psychotherapeut wil ik een accepterende omgeving creëren en maatwerk aanbieden. Daarbij probeer ik me zo goed mogelijk af te stemmen op wat de cliënt nodig heeft: advies, steun, informatie, een luisterend oor, een herkadering of een confronterende stem.

Ik baseer mij hiervoor op zowel klassieke als meer alternatieve stromingen: ontwikkelingspsychologie, cognitieve- en gedragstherapie, contextuele therapie, gestalttherapie, familie- en systeemopstellingen, NLP, cliënt-centered therapie, Jungiaanse leer en de archetypen, creatieve therapie, bio-energetica en lichaamsgerichte therapie, psychosynthese. Als de cliënt dit graag wil, combineer ik bovenstaande conventionele benaderingen met een meer esoterische en spirituele aanpak: sjamanisme, meditatie, intuïtieve ontwikkeling (chakrapsyhologie), tarot en energetisch (aardings)werk.

Vorming en opleiding

  • Licentiaat klinische psychologie (5j) - Universiteit Leuven - 1997
  • Therapeut in de Interactionele Vormgeving (I.V.) (4j) - EA, Berchem - 2009
  • Opleiding transpersoonlijke psychotherapie (1j) - EA, Berchem - 2011
  • Opleiding experiëntiële psychotherapie en sjamanisme, Agape, Koolskamp - 2013-2017

Erkenningen - kwaliteitscriteria

Werkervaringen

  • Psychosociaal centrum Leuven: stage psychologie en begeleider nachtkliniek gedurende 1 jaar
  • Vrijwilliger in het CAW van Brussel en in diverse andere instanties
  • Therapeut in zelfstandige praktijk sinds 2009
  • 15 jaar ervaring in de bedrijfswereld als HR consultant, assessor, coach, HR manager